Your Wishlist is currently empty.

VISMARLOVS BRYGGHUS
Vi vill bidra till en levande landsbygd. En landsbygd där grödor odlas, skördas och tillvaratas med omsorg. Där genuint hantverk får ta plats och tid. Där varje val är sprunget ur ett helhetstänk att påverka miljön så lite som möjligt. Just därför ligger vårt mikrobryggeri här, i ett gammalt säteri inbäddat av böljande fält, bördiga åkrar och med vyer du bara hittar i Skåne. Här brygger vi öl i det bryggverk vi själva hämtat hem och putsat. Här tar vi med varsam hand emot närodlad malt och humle. Här balanserar vi smaken med färskvatten från gårdsbrunnen och tappar ölet på flaskor från Limmareds glasbruk. Det är här våra smaker har sitt ursprung.
PRODUKTER
UTFORSKA
HUMLE
Humle är en av de mest karakteristiska ingredienserna. Det ger antibakteriella egenskaper och ännu viktigare bitterhet, smaker och aromer. Beroende på vilket land humlet kommer från har det väldigt olika aromer och smaker.
ÖLETS ANATOMI
Öl är en jordbruksprodukt som innehåller
1. Vatten 2. Kornmalt 3. Humle 4. Jäst
VATTEN
Vatten har olika mineraler och kan vara hårda och mjuka. Mörkare öl har det bästa resultatet i hårt vatten och lätta öl som pilsners är bäst med mjukt vatten.
KORN
Runt bryggeriet odlar vi vårt eget korn, men innan korn kan användas till öl måste det mältas. Mältningsprocessen börjar genom att blötlägga korn i vatten i 2 till 4 dagar. Detta aktiverar enzymerna inom kornet och det börjar växa. Sedan för att stoppa tillväxtprocessen för att hålla stärkelsen inne i skalet, torkas nu kornet och rostas och är klart att skickas till bryggeriet.
NYHETER
January 23, 2021
(Svenska) 1 februari finns vår öl på utvalda Systembolag!

Sorry, this entry is only available in Swedish.

December 18, 2020
(Svenska) Aktiviteter med stöd av Leader Söderslätt

Sorry, this entry is only available in Swedish.

November 04, 2020
(Svenska) Vår öl på Beer Ditch

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Läs alla nyheter
RSS
Follow by Email
Instagram